Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

AK Partili Aydemir: Vakıflar ve cemaatlerle gurur duyuyoruz

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın Meclis kürsüsünden cemaat ve vakıfları hedef gösterip kullandığı, “Bu tecavüzcülerden hesap soracağız” ifadelerini ele alarak; “TÜRGEV, TÜGVA, Ensar, Hayrat, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı, İskenderpaşa Cemaati, Erenköy Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Adıyaman Vakfı, Hizmet Vakfı; bunların hepsi bizim şeref sayfalarımız. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Mustafa Cenik – İbrahim Berat Yılmaz
ANKARA-
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptığı basın toplantısı düzenledi.

“CHP’li milletvekili, Saadet Partisi’nin derneğine tecavüzle uğraşır anlamına gelecek şeyler söylüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı bunu yutuyor”

Altılı masayı hedef alan AK Partili Aydemir, “Sözüm ona bunlar ortak. İçlerindeki kavgaya bakar mısınız: CHP’li bir milletvekili çıkıyor, resmen ortaklarının yan örgütü olarak çalışan bir derneği hedefe koyuyor. Anadolu Gençlik Derneğini hedefe koyuyor. Açıkça suçluyor bu derneği. Bunlar, tacizle tecavüzle uğraşır anlamına gelecek şeyler söylüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı (Temel Karamollaoğlu) bunu yutuyor. Yazıklar olsun size. Ne adına yapıyorsunuz? Yerin altı var. Allah soracak bunların hepsini” diye konuştu.

“Vakıflar ve cemaatlerle gurur duyuyoruz”

Anayasa’nın 38. maddesinde yer alan, “Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez” ifadesini ele alan Aydemir, “Ama Meclis kürsüsünde CHP milletvekili çok açık bir şekilde çıkıp vakıfların isimlerini sayıyor ve hepsini suçlu ilan ediyor. Bu vakıfları özellikle paylaşacağım: TÜRGEV, TÜGVA, Ensar, Hayrat, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı, İskenderpaşa Cemaati, Erenköy Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Adıyaman Vakfı, Hizmet Vakfı. Bunların hepsi bizim şeref sayfalarımız. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar gençliğimize insanlarımıza, insanlığımıza hizmet ediyor” diye konuştu.

“Siyasetin içinde bulunduğu debelenme halinin, altılı masayı nasıl zelil ve alil duruma düşürdüğünü hep beraber fikir edelim”

Aydemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 6 yaşındaki çocuğa istismar davasında olaya müdahil olduğunu ve ne yapılması gerekirse yapıldığını ifade ederek, “Bu haberi ilk defa yapan bile çıkıyor Halk TV’de devlete hükumete teşekkür ediyor. Siz bunun üstüne tepiniyorsunuz. Üstelik bunu yalan ve iftira ile yapıyorsunuz. İçlerinde bir birliktelik yok. Saadet ile CHP’de gördük bunu. Nasıl yürüyecek bunlar? Bunlar (Saadet Partisi) celladına açık pozisyondaki yapıyı ifade ediyor. İftira ve bühtan ile vakıfları lekelemeye çalışıyorlar. Hepimiz bunu bilelim, ona göre bir hareket tarzı belirleyelim. Siyasetin içinde bulunduğu debelenme halinin, altılı masayı nasıl zelil ve alil duruma düşürdüğünü hep beraber fikir edelim” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Bakan Fidan’dan İran için taziye mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatlarını kaybetmesiyle ilgili taziye mesajı yayımladı.

ANKARA-Bakan Fidan, “İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın vefat haberi bizleri derinden üzdü. Dost ve kardeş İran halkının derin acısını paylaşıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bölgemizin içinde bulunduğu kritik dönemde kendisiyle yakın mesai yapma fırsatı bulduğum Abdullahiyan’ın ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirmeye yönelik katkılarını hayırla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız.(DHA)



Okumaya devam et

Siyaset

Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan’daki ‘Pontus’ iddiaları asılsızdır

Dışişleri Bakanlığı, “Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir” açıklamasında bulundu.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir. 19. yüzyılın sonunda ortaya çıkan Pontusçu faaliyetler, Yunanistan’ın ‘Megali Idea’ planının bir uzantısıdır. Konu esasen Türk ve Rum ahalinin mübadelesi ile sonuçlanmış tarihi bir sürecin asılsız iddialara konu edilerek istismarından ibarettir. Söz konusu iddialar, Türk-Yunan ilişkilerine zarar vermeyi ve Yunanistan siyasetinin sağduyulu kesimlerini zor durumda bırakmayı hedeflemektedir. Yunanistan ile ikili ilişkilerimizde son dönemde olumlu bir ivme yakalanmıştır. Yunanistan Hükümetinden beklentimiz, sorumsuz bazı siyasetçilerin gelecek nesillerin barış ve huzur ortamında yaşamasını engellemeye yönelik çabalarına karşı net bir tutum ortaya koymasıdır” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.