Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

MSB: Son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirilmiştir

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada 67 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Doğukan Gürel
ANKARA-
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görevli Deniz Albay Zeki Aktürk, “PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, ülkemize ve milletimize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı proaktif ve kesintisiz bir şekilde başarıyla icra edilen operasyonlar ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde bin 62’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 405’e ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Albay Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:

“Başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içerisinde de çok sayıda ve muhtelif cinste mühimmat ele geçirilmiştir. (50 adet el bombası, 72 bin 40 adet AK-47 piyade tüfeği mühimmatı, bin 320 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek mühimmatı, 119 adet RPG-7 antitank mühimmatı, 2 adet RPG-7 antipersonel mühimmatı, bin 588 adet Doçka mühimmatı, 154 adet RPG-7 sevk fişeği.) Teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak, gücünü bağrından çıktığı milletimizden alan kahraman ordumuz; terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla devam edecektir.”

“Hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalanmıştır”

Sınır güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Albay Aktürk, hudut hattında ilave tedbirler alındığını hatırlatarak, “Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahıslardan 9’u FETÖ mensubu olmak üzere 13’ü terör örgütü üyesidir. 3 bin 76 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 931’e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 245’i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 369 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 138 bin 011 olmuştur” diye konuştu.

Albay Aktürk ayrıca Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerinin ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yürütüldüğünü hatırlatarak Suriye’de istikrarın oluşturulması, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara da devam edildiğini dile getirdi.

Bölücü terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen taciz atışlarına misliyle karşılık verildiğini aktaran Albay Aktürk, “Bu yılın başından itibaren harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 5’i son bir haftada olmak üzere 91 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 33’ü son bir haftada olmak üzere 777 terörist etkisiz hale getirilmiştir” açıklamasında bulundu.

NATO tarafından Kosova’da güvenliği sağlamakla görevli KFOR komutanlığının Ekim ayı itibariyle Türkiye’ye devredileceğini bildiren Albay Aktürk, “Kosova’da meydana gelen olaylar sonrası 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza bağlı bir komando taburumuz ihtiyat birliği olarak görevlendirilmiştir. Temmuz ayında görevine başlayan komando taburumuzun, Eylül ayı başına kadar göreve devam etmesi planlanmaktadır. Ayrıca, KFOR komutanlığı Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Alagöz: Tasarruf tedbirleri uygulanmazsa kriz bitmez

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, tasarruf dikkat çekti

ABDULLAH GONCA
HABER MERKEZİ-
Zafer Partili Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Bakan Mehmet Şimşek’in yakın zamana kadar “dış güçler” olarak tanımladığı kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P’in, 11 yıldan sonra ülke kredi notunu bir kademe artırmasını uyguladıkları ekonomik programın olumlu bir sonucu olarak paylaştığına dikkat çekti.

Alagöz, son 11 yıldır çiftçi, esnaf, işçi ve emeklinin her geçen gün daha da fakirleştiğini kaydeden Alagöz, “Sadece faiz ve rant lobicileri daha fazla kazanç sağladı. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P ve Bakan Şimşek, Türk Milletinin fakirleştirilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyor herhalde.” dedi.

S&P, Fitch ve Moody’s gibi kuruluşların, bu zamana kadar hangi ülke ekonomisini doğru analiz ettiğini soran Alagöz, şu açıklamayı yaptı:

“Örneğin 2008 Mortgage krizi öncesinde ABD ekonomisindeki gelişmeleri olumlu görmüşlerdi. Ancak ABD, son yüzyılın en büyük küresel bir krizini başlattı.

Kredi derecelendirme kuruluşları aynı IMF ve Dünya Bankası gibi küresel güç olan ülkelere veya küresel sermaye çıkarlarına hizmet eder. Bundan dolayı alacakların tahsilatın güvence altına alan bir çeşit icra memurlarıdır. Dolayısıyla bu kuruluşlar için önemli olan faiz ve rant lobicilerinin kazançlarıdır. Bu kazançlarda ancak Türk Milleti fakirleştirilerek ve sahip olduğu kaynaklar elinden alınarak sağlanacaktır. Çünkü bu kuruluşlar aynı IMF gibi çalışır ve benzer ekonomik politikaları(vergi, zam ve borçların zamanında ödenmesi, vb..) uygulanmasını garanti altına alırlar.

Zafer Partisi; AKP hükümetinin ve kurmaylarının ülke ülke veya kapı kapı dolaşarak borç para aramasına ve bulduğu yüksek faizli borçları da proje bazlı veya faiz/rant lobicilerine yeni kaynak tahsisi yapacak şekilde kullanmasını doğru bulmamaktadır. Proje ve program bazlı elde edilen finansmandan daha fazlasının, bütçedeki Türk Milletinin refahını artırmayan harcamalardan; kar garantili KÖİ yatırımlarından, TVF’yi kapatarak; bazı yerli ve yabancı şirketlerin vergi borçlarının silinmesinden vazgeçerek; KKM’den vazgeçerek tasarruf yapabilirdi. Böylece kısa vadede küresel sermaye gruplarına ihtiyaç kalmazdı.

Zafer Partisi olarak tekrar ediyoruz;

Türk Milleti yıllardır kemer sıkmakta. Şimdi sıra Hükümette. Hükümet asrın tasarruf tedbirlerini uygulamadan ekonomik kriz bitmeyecektir.”

Okumaya devam et

Siyaset

Karaaslan: Samsun büyük hedeflerle yolculuğunu sürdürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada, Samsun’un büyük hedeflere doğru yolculuğunu sürdürdüğünü kaydetti.


RÜMEYSA BULUT
SAMSUN
-Karaaslan, 19 Mayıs 1919’da Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere geldiği Samsun’da 105 yıl önce vücut bulan ve kısa sürede Anadolu’nun tamamına sirayet eden ruhun, Cumhuriyetin kuruluşuna yol açtığını belirtti.

Müslüman Türk milletinin maneviyat ve mücadele azmine dikkat çeken Karaaslan, “Millet olarak her 19 Mayıs’ta yaşadığımız güçlü duygular ve hissettiğimiz heyecan yarınlara dair kararlılığımızı perçinlemeye, gücümüze güç katmaya devam etmektedir. Bugün ülkemiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün milletimiz, Türkiye Yüzyılı’nda her alanda başarılarımıza yenilerini eklemek üzere çalışmaya ve üretmeye devam etmektedir.” dedi.

Gençlerin, kendilerine emanet edilen Türkiye’yi geleceğe taşımak için gayret göstermeyi ve her alanda yeniliklerin altına imza atmayı sürdürdüğünü ifade eden Karaaslan, şöyle deva etti:

“Bilim, teknoloji, kültür, sanat ve spor başta olmak üzere farklı alanlarda ülkemizi temsil eden tüm gençlerimizle iftihar ediyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz.

Gençlik; bugünümüzün gücü, yarınların güvencesidir. Biz gençliğin ufkuna ve vizyonuna güvenen bir iktidar olarak 22 yıldır olduğu gibi bugün de gençlerle birlikte gençler için yol yürüyoruz, ülkemizin geleceğini fikirleriyle yanımızda olan genç kardeşlerimizle beraber kuruyoruz. Gençlerin hayaliyle, iradesiyle ve kararıyla yolumuzda daha emin ilerliyoruz.

105 yıl sonra bugün, büyük başlangıçların şehri Samsun’umuz büyük hedeflerle yolculuğunu sürdürmektedir. Şehrimiz hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamaya, eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayiye, kültür ve sanattan spora her alanda kat ettiği mesafe ile bölgemizin ve ülkemizin gözde şehirlerinden biri olmaya devam etmektedir. Samsun bugün 100’den fazla ülkeden uluslararası öğrencinin de aralarında olduğu yaklaşık 60 bin gencin eğitim gördüğü 2 üniversitesiyle, AR-GE Merkezleriyle, Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle, Gençlik Merkezleriyle, spor tesisleriyle, 134 bin lisanslı sporcusuyla, ulusal ve uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan altyapısıyla gençlik ve sporda öncü şehirdir. Samsunlu milli sporcularımız da katıldıkları çeşitli müsabakalarda ülkemizi gururlandırmaktadır. Bizler ise ilk adım şehri Samsun’u Meclis’imizde temsil etmenin onurunu yaşayan Milletvekilleri olarak şehrimizin daha da gelişmesi için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.”

Okumaya devam et

Siyaset

Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Birleşik Krallık ile sanayi ve teknoloji alanında iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz” dedi.

ANKARA-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İngiltere’deki temasları sırasında Birleşik Krallık Yatırım ve Düzenleyici Reformlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Dominic Johnson ile bir araya geldi. Bakan Kacır, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık Yatırım ve Düzenleyici Reformlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Dominic Johnson ile bir araya geldik. Türkiye’nin en önemli yatırım ve ticaret partnerlerinden biri olan Birleşik Krallık ile sanayi ve teknoloji alanında iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz” dedi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.