Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Beyaz bayrak çekecek vatandaşımıza teslim olacağız

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Adem Güney

BELEDİYE İLE HALKIMIZI BARIŞTIRACAĞIZ!

ABDULLAH GONCA – ZAFER BULUT
SAMSUN-Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Adem Güney, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık bine yakın dava açıldığını, bu davaların arasında belediye personelinin açmış olduğu davaların da olduğunu kaydetti.

YRP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Adem Güney, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kamuyu zarara uğratan ve yargıya rağmen hayata geçirilen projeler sebebiyle hem borç batağında olduğunu ve hem de vatandaşlar tarafından açılan davalar sebebiyle belediyenin bütün enerjisini dava ve yargılanma süreçlerine harcadığını ve üstelik yargı kararlarına da uymadığını belirterek, “Biz yönetimi devraldığımızda belediyede barış ilan edeceğiz, dava sahipleriyle görüşerek kamuyu zarara uğratan ve bu sebeple mahkemelik olmuş davaları sulh yoluyla hitama erdireceğiz” dedi.

Avukat Adem Güney, “Samsun’da halledilemeyecek sorun yok. Yeter ki insanlarımız bu sorunların çözüleceğine inansınlar. Samsun’u birlikte yöneteceğiz. Göreve geldiğimizde barış ilan edeceğiz. Belediyenin balkona beyaz bayrak çekecek, halkımıza teslim olacak, Belediye ile vatandaşı barıştıracağız” diye konuştu.

 GÖKTEKİ YILDIZLARI VAAD ETMİYORUZ

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Adem Güney, “Seçim dönemlerin yapılan vaatlerin hayata geçirilip geçirilmeyeceğine bakılmıyor. Biz gökteki yıldızları vaat etmiyoruz. Barış diyoruz, uzlaşı diyoruz, rantiyeye, israfa, yalana, talana son vereceğiz diyoruz. Vaatlerimiz hepsi gerçekçi, 25 yıl önceki sorunları şimdi çözeceklerini söylüyorlar. Halkımız, trafik çilesi, geçim sıkıntısıyla boğuşuyor. Samsunumuz sıkıntı içinde. Özellikle trafik ve işsizlik konusunda. Trafik, kavşaklarda düzenleme yapılarak düzelemez. Alternatif yolların yapılması lazım. Bazı kavşaklarda bat-çık yapılması lazım. O kadar büyük kaynaklar aktarılmaya gerek yok. İsrafı, hırsızlığı durdursak bu sorunlara kaynak rahatlıkla temin edilebilir.”

Avukat Adem Güney sözlerini, “Bugün olduğu gibi belediyeyi, belediye başkanlığını bir zenginleşme yeri, bir rant kapısı, ailesini, sülalesini, bağlı olduğu locaları zengin etme aracı olarak gören değil, milletin derdine derman olup böylece Allah’ın rızasını kazanmak, halka hizmet Hakk’a hizmettir anlayışıyla belediyecilik yapacağız. Biz bu anlayışın, bu belediyeciliğin yeniden inşallah 30 sene sonra Samsunumuzda milletimizle buluşturulması için Yeniden Refah Partisi olarak kollarımızı sıvadık ve 31 Mart seçimleri için vatandaşımız ayağına gidiyor, kapısın çalışıyor, sıkılmadık el, dokunmadık omuz bırakmamaya gayret ediyoruz” diyerek tamamladı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız.(DHA)



Okumaya devam et

Siyaset

Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan’daki ‘Pontus’ iddiaları asılsızdır

Dışişleri Bakanlığı, “Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir” açıklamasında bulundu.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir. 19. yüzyılın sonunda ortaya çıkan Pontusçu faaliyetler, Yunanistan’ın ‘Megali Idea’ planının bir uzantısıdır. Konu esasen Türk ve Rum ahalinin mübadelesi ile sonuçlanmış tarihi bir sürecin asılsız iddialara konu edilerek istismarından ibarettir. Söz konusu iddialar, Türk-Yunan ilişkilerine zarar vermeyi ve Yunanistan siyasetinin sağduyulu kesimlerini zor durumda bırakmayı hedeflemektedir. Yunanistan ile ikili ilişkilerimizde son dönemde olumlu bir ivme yakalanmıştır. Yunanistan Hükümetinden beklentimiz, sorumsuz bazı siyasetçilerin gelecek nesillerin barış ve huzur ortamında yaşamasını engellemeye yönelik çabalarına karşı net bir tutum ortaya koymasıdır” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Alagöz: Tasarruf tedbirleri uygulanmazsa kriz bitmez

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, tasarruf dikkat çekti

ABDULLAH GONCA
HABER MERKEZİ-
Zafer Partili Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Bakan Mehmet Şimşek’in yakın zamana kadar “dış güçler” olarak tanımladığı kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P’in, 11 yıldan sonra ülke kredi notunu bir kademe artırmasını uyguladıkları ekonomik programın olumlu bir sonucu olarak paylaştığına dikkat çekti.

Alagöz, son 11 yıldır çiftçi, esnaf, işçi ve emeklinin her geçen gün daha da fakirleştiğini kaydeden Alagöz, “Sadece faiz ve rant lobicileri daha fazla kazanç sağladı. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P ve Bakan Şimşek, Türk Milletinin fakirleştirilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyor herhalde.” dedi.

S&P, Fitch ve Moody’s gibi kuruluşların, bu zamana kadar hangi ülke ekonomisini doğru analiz ettiğini soran Alagöz, şu açıklamayı yaptı:

“Örneğin 2008 Mortgage krizi öncesinde ABD ekonomisindeki gelişmeleri olumlu görmüşlerdi. Ancak ABD, son yüzyılın en büyük küresel bir krizini başlattı.

Kredi derecelendirme kuruluşları aynı IMF ve Dünya Bankası gibi küresel güç olan ülkelere veya küresel sermaye çıkarlarına hizmet eder. Bundan dolayı alacakların tahsilatın güvence altına alan bir çeşit icra memurlarıdır. Dolayısıyla bu kuruluşlar için önemli olan faiz ve rant lobicilerinin kazançlarıdır. Bu kazançlarda ancak Türk Milleti fakirleştirilerek ve sahip olduğu kaynaklar elinden alınarak sağlanacaktır. Çünkü bu kuruluşlar aynı IMF gibi çalışır ve benzer ekonomik politikaları(vergi, zam ve borçların zamanında ödenmesi, vb..) uygulanmasını garanti altına alırlar.

Zafer Partisi; AKP hükümetinin ve kurmaylarının ülke ülke veya kapı kapı dolaşarak borç para aramasına ve bulduğu yüksek faizli borçları da proje bazlı veya faiz/rant lobicilerine yeni kaynak tahsisi yapacak şekilde kullanmasını doğru bulmamaktadır. Proje ve program bazlı elde edilen finansmandan daha fazlasının, bütçedeki Türk Milletinin refahını artırmayan harcamalardan; kar garantili KÖİ yatırımlarından, TVF’yi kapatarak; bazı yerli ve yabancı şirketlerin vergi borçlarının silinmesinden vazgeçerek; KKM’den vazgeçerek tasarruf yapabilirdi. Böylece kısa vadede küresel sermaye gruplarına ihtiyaç kalmazdı.

Zafer Partisi olarak tekrar ediyoruz;

Türk Milleti yıllardır kemer sıkmakta. Şimdi sıra Hükümette. Hükümet asrın tasarruf tedbirlerini uygulamadan ekonomik kriz bitmeyecektir.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.