Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

YSK Başkanı Yener’den Van’daki seçime ilişkin açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, itirazların bugün kurulda görüşüleceğini ve Van Büyükşehir Belediyesi seçimine ilişkin alınan kararın da bugün yazılacağını söyledi.

Kemal Diri – İbrahim Çakmak
ANKARA-
Türkiye geçen hafta sonu yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Seçimin ardından yurt genelinde bazı noktalarda seçime itirazlar yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına yapılan itirazları bugün kurulda görüşeceklerini ifade etti. Van seçimlerinde YSK tarafından verilen son karara ilişkin de konuşan Yener, “Van ile ilgili verilen karar bugün yazılacak” açıklamasında bulundu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

– Merhum Reisi’ye ve İran Dışişleri Bakanı ile diğer yetkililere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kazadan duyduğumuz derin teessürü burada dile getirmek istiyorum.

– İktidara geldiğimizde 9 bin 349 olan hakim sayısın iki buçuk kattan fazla artırmak suretiyle mahkemelerimizin yükünü hafiflettik

– Milletin namuslarına emanet ettiği silahları o silahları asıl sahiplerine doğrultanlar hesapları da verdiler. 253 vatandaşımızı şehit edenler Allah’ın izniyle gün yüzüne kavuşamayacaklar.

– Vatanımızın bekasına, devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradenin egemenliğine, vatandaşımızın refahına ve özgürlüklerine kim kast ederse karşısında bizi bulacak, yargımızı bulacak.

– Antidemokratik veya gayri meşru yollara tevessül edenlerin Türkiye’de varacağı tek yer mahkeme salonlarında hukuktur. 6-8 ekim olayları ile ilgili mahkeme kararlarını da bu zaviyede değerlendiriyoruz. Bu olaylar asla bir protesto gösterisi değil 37 vatandaşımızın öldüğü terör olaylarıdır.

 – 6-8 ekim olaylarını kışkırtanlar, yönlendirenler, milletimize bu acıyı yaşatanlar elbette bellidir. Hukuk bunlardan hesap sormak zorundadır. Mahkeme kararı ile ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz. Karar kayıplarının acısıyla son 10 yıldır Kerbela’ya dönen yüreklere su serpmiş, adalete güveni güçlendirmiştir.

 – Yaşanan ve yaşanacak sıkıntıların bizi yavaşlatacağını hedeflerimizle aramıza gireceğini asla göz ardı etmiyoruz. Adalet ve hukuk arasındaki reform çalışmalarına önem veriyoruz.

 – Mesleğe kabul edilen ve kura töreni ile görev yerleri belli olacak hakim ve savcılarımıza başarılar diliyor. Her bir genç arkadaşımın üzerindeki cübbenin vatandaşın adalete ve güvene olan ihtiyacına uygun harekete edeceğine yürekten inanıyorum.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Ali Bagheri, İran Dışişleri Bakan Vekili oldu

Beril SÖNMEZ
İran Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada merhum Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan’ın görevine Ali Bagheri‘nin ‘Dışişleri Bakan Vekili’ olarak atandığını duyurdu. (DHA)



Okumaya devam et

Genel

Bakan Fidan’dan İran için taziye mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatlarını kaybetmesiyle ilgili taziye mesajı yayımladı.

ANKARA-Bakan Fidan, “İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın vefat haberi bizleri derinden üzdü. Dost ve kardeş İran halkının derin acısını paylaşıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bölgemizin içinde bulunduğu kritik dönemde kendisiyle yakın mesai yapma fırsatı bulduğum Abdullahiyan’ın ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirmeye yönelik katkılarını hayırla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.