Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson: “Donanma gemisi, değerlerimizi savundu”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Karadeniz’de uyarı atışı yaptığı İngiltere Kraliyet Donanması’na ait savaş gemisinin ülkenin değerlerini savunduğunu söyledi.

Karadeniz’de Rusya ve İngiltere arasında dün yaşanan sıcak temasın ardından taraflardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hampshire Kontluğundaki askeri kışlayı ziyareti sırasında, dün Rusya ile Karadeniz’de yaşanan gerginlik konusunda açıklamalarda bulundu. Johnson, Rusya’nın Karadeniz’de uyarı atışı yaptığı İngiltere Kraliyet Donanması’na ait HMS Defender savaş gemisinin ülkenin değerlerini savunduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin “değerlerine ve inandığı şeylere bağlı kalarak” hareket etmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Başbakan Johnson, “Buna demokrasi, insan hakları, eşitlikler, hukukun üstünlüğü ve seyrüsefer özgürlüğü de dahil” dedi.

Johnson, İngiltere’nin seyrüsefer özgürlüğü kapsamında uluslararası sularda seyrettiğini belirterek, Rusya’nın Kırım’ı ilhakını tanımadığını ifade etti. İngiltere ve Rusya ilişkilerinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu reddeden Johnson, “İki nokta arasındaki en kısa yolu seçmek için uluslararası suları kullanmak tamamen uygun ve biz de öyle yaptık” dedi.

Dünya

Ali Bagheri, İran Dışişleri Bakan Vekili oldu

Beril SÖNMEZ
İran Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada merhum Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan’ın görevine Ali Bagheri‘nin ‘Dışişleri Bakan Vekili’ olarak atandığını duyurdu. (DHA)



Okumaya devam et

Dünya

Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a tepki

Dışişleri Bakanlığı, “İsrail hükümetinin soykırım politikaları, artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline gelmiştir” dedi.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımız, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınıyor. Türkiye, İsrail’in işlediği katliamı sona erdirmek için durmaksızın çaba harcıyor, İsrail’in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde somut adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı asılsız iddialarla saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada İsrail’in politikalarının hem Filistinlilere ve İsraillilere karşı bir tehdit haline geldiği belirtilerek, “Türkiye, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündeme taşımaya devam edecek. Filistinliler kendi ülkelerinde, kendi devletlerine sahip olana dek bu haklı davayı savunacağız” denildi.

Okumaya devam et

Dünya

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, görevden alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu görevden alarak, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atadı. Putin, Şoygu’nun yerine eski Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov’u önerdi.

VAHDET AYAZ
Kremlin’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vladimir Putin ‘Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Hakkında’ kararnameyi imzaladı. Sergey Kuzhugetovich Şoygu’yu Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atadı. Bu Kararname imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer” denildi.

Rus medyası, Putin’in Şoygu’nun yerine eski Başbakan Yardımcısı Belousov’u önerdiğini duyurdu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.